Valeverkkokaupat
1. Liian hyvältä vaikuttavat tarjoukset
Onko verkkokauppa täynnä tuotteita tai palveluita poikkeuksellisen alhaisilla hinnoilla? Tai luvataanko sinulle huimia, jopa uskomattomalta tuntuvia etuja? Tällöin kannattaa pysähtyä arvioimaan tilannetta, sillä kyseessä voi olla huijaus.
2. Tuntemattomat maksutavat
Ole varuillasi, jos verkkokauppa tarjoaa tuntemattomia tai epäilyttäviä maksutapoja. Niitä voivat olla esimerkiksi linkin kautta aukeavat lomakkeet tai sovellukset.
Aidot ja luotettavat verkkokaupat tarjoavat tunnettuja ja turvallisia maksutapoja, kuten luottokorttia, verkkopankkia tai mobiilimaksuja.
3. Puuttuvat yhteystiedot sekä toimitus- ja palautusehdot
Tarkista, löytyykö verkkokaupan sivuilta yhteystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi verkkokaupasta tulisi löytyä toimitus- ja palautusehdot sekä tieto siitä, onko heillä asiakaspalvelua. Valeverkkokaupat saattavat jättää nämä tiedot mainitsematta tai antaa puutteellisia tietoja.
4. Negatiiviset arvostelut
Etsi muiden käyttäjien tekemiä arvosteluja ja kokemuksia verkkokaupasta. Useat negatiiviset arvostelut tai varoitukset voivat kertoa, että kyseessä on huijareiden virittämä ansa.
5. Epäilyttävät ponnahdusikkunat
Ilmestyykö verkkokaupassa jatkuvasti ponnahdusikkunoita, joissa kysytään henkilökohtaisia tietojasi tai sinua pyydetään lataamaan laitteellesi jotain? Tämä voi olla merkki huijausyrityksestä.
6. Vanhentunut tai epäammattimainen ulkoasu
Valeverkkokaupat voivat näyttää vanhentuneilta tai huonosti tehdyiltä. Luotettavat verkkokaupat satsaavat ammattimaiseen ilmeeseen ja hyvään käyttäjäkokemukseen.
Miltä valeverkkokauppa voi näyttää?